Spannend he? Zitten jullie er ook al helemaal klaar voor? Een extra nieuwsuitzending om 22.25…

Gisteravond op RTL aangekondigd via een balkje bovenin beeld tijdens de reguliere programmering. Mogelijke terreuraanslag voorkomen in Amsterdam.  Natuurlijk is dit nieuws. En ik ga kijken.

Tijdens de ‘extra nieuwsuitzending’ begint de ergernis al snel op te komen; er is weinig feitelijk nieuws te melden. Wel is een familie-band ontdekt tussen een van de aangehouden personen en een betrokkene bij de aanslagen in Madrid.  Dat is op zich een interessant feit, ook omdat de aanslag in Madrid op de dag van de melding 5 jaar geleden is.

Vervolgens treedt het RTL nieuws op als ‘versterker’ van terreurdreiging. Hoe? Door minutenlang heftige beelden te tonen van de aanslag in Madrid 5 jaar terug. De argeloze kijker zal denken: “Goh, toch wel heftig wat er aan de hand is.” De kijker die net inschakelt zal denken: “Wat is er in godsnaam gebeurt in Amsterdam?”.

Het doel van terreur is om breed angst te zaaien. RTL heeft hier gisteravond een goede bijdrage aan geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *