Al eerder was hier een verwijzing te zien naar een wereldkaart waarop de donkere vlekken van internet censuur door de overheid te zien waren. Nu onlangs in Nederland de discussie rondom overheid inmenging ten aanzien van opgelegde regelgeving voor Intenet Service Providers oplaaide is de volgende gids wellicht handig:  Everyone’s Guide to By-Passing Internet Censorship for Citizens Worldwide – door Citizen Lab.

censorship.png
Het is een gids voor de niet-technische gebruiker, en geeft een overzicht van tools en tricks om internet censuur te omzeilen.
Citizen Lab geeft ook aan de hierin beschreven handelingen in sommige landen als illegaal bestempeld worden. Let dus op als je ergens op de wereld op je hotelkamertje zit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *