Ricardo Franco Levi heeft in Italië een wetsvoostel ingediend voor regelgeving ten aanzien van blogs en bloggers. Het wetsvoorstel houdt onder andere in dat bloggers zich dienen te registreren, certificaten dienen af te geven en belasting moeten betalen, en verder: “the Levi-Prodi law obliges anyone who has a website or a blog to get a publishing company and to have a journalist who is on the register of professionals as the responsible director.”

Dit is te lezen in de post op het weblog van Beppe Grillo, de horzel op de huid van het Italiaanse politieke bestel. Mijn idee is dat zijn blog en populisme van een groot deel hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit wetsvoorstel. Grotere eer kun je een blogger toch bijna niet bewijzen? Het is natuurlijk kansloos dat er echt zo’n wet komt. Dat mag ik hopen in ieder geval. En als die er komt, verhuist de italiaanse blogger toch gewoon zijn spullenboel naar een staat die wél democratisch is (om Grillo te parafraseren).

En voor degenen die italiaans kunnen lezen, hier is de link naar het document: http://www.beppegrillo.it/immagini/DDL_editoria_030807.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *