Is bloggen een surrogaat-religie geworden? Soms lijkt het er op. Wat mij op deze gedachte bracht was het feit dat ik dacht dat het wel weer eens tijd werd om iets te posten, en hoe ik het stukje zou beginnen.

“Vanwege drukke werkzaamheden ben ik even niet in de gelegenheid geweest te bloggen. Excuses hiervoor”

Dit soort statements zie ik in ieder geval regelmatig verschijnen bij blogs. Mensen die zich verexcuseren dat ze even andere bezigheden hadden. Het doet me erg denken aan het biechten van de katholieke kerk. Zoals het zo mooi wordt gezegd in Amerikaanse films: “Bless me father, for I have sinned. It has been three whole weeks since my last confession.”

Ik zal eens gaan zoeken of hier meer over te vinden is. Zo ja, dan werk ik dat hier bij.

Update 8 april: hier een overzicht (stats) van de immer uitdijende blogosfeer. http://www.sifry.com/stateoftheliveweb/ – Onderzoek sinds 2004 door Dave Sifry.
De groei neemt iets af, volgens het laatste rapport (april 2007), maar groeit dus nog steeds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *