Grappig… ik realiseerde me net iets. Naarmate er meer mogelijkheden komen om via internet te kopen, te schrijven, uit te wisselen, mee te bouwen, etc. wordt ook mijn drempel lager om meer van mezelf bloot te geven.

Sinds ik aanraking ben gekomen met internet (1994), heeft de groei mijn wantrouwen en neiging tot zelfbescherming min of meer gelijke tred gehouden met de groei van het internet, en alle mensen (bedrijven) met kwade bedoelingen op het grote boze web…

Even terugkijkend op de 2.0 storm van de afgelopen twee jaar,  realiseer ik me nu dat het internet echt weer van de mensen is geworden. Mijn medewebbers en ikzelf; we zijn opgegroeid. We zijn ondertussen oud en webwijs genoeg om onze eigen boontjes te kunnen doppen.

Web 2.0 (om dat label nog maar even te gebruiken) markeert dus een logische stap in onze groei. En is dus (helaas?) geen revolutie, ook geen evolutie, maar opgroeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *